22 april is het nationale zaaidag: Zaai en oogst jij mee?

Screenshot_275
Het zaaiseizoen is weer begonnen. Een geweldig moment om de bijen, vlinders en andere insecten een handje te helpen om samen Reyeroord gezond te houden.
 
Hoe werkt het?
Op donderdag 22 april kun je tussen 14.00 en 18.00 een zaaipakketje met instructie ophalen bij verschillende zaailoketten in de wijk. Vervolgens zoek je zelf een stukje grond uit om te zaaien: in de wijk, op je eigen balkon of in je tuin. Zo voorkomen we groepsvorming en fysiek contact.
 
LOCATIES ZAAILOKETTEN
22 april tussen 14.00 en 18.00
• In de Heemtuin: in het groen tussen de
Reyerdijk en de Aalsdijk
• Bij het Hart van Reyeroord: op de kruising
van de Kouwenoord en Riekeroord
• Bij buurttuin Oeverloos: middenin het park
tussen Reyeroord en Hordijkerveld
• Bij de Magische Speeltuin: in het groen
tussen de scholen Mr van Eijck en Beatrix
 
In gesprek: wat zaaien en oogsten we in de wijk?
Behalve zaadjes planten voor de bijen, grijpt de gemeente dit moment aan om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van de wijk. Er komt een hoop op de wijk af: klimaatverandering, de energietransitie en bovendien is de riolering in bijna iedere straat binnenkort aan vervanging toe. Uitdagingen die soms lastig zijn, maar ook veel kansen bieden om de wijk mooier en fijner te maken. Wat zou jij nu en straks willen oogsten? En welke nieuwe
zaadjes zou je willen planten? Ook daarover gaan we bij het zaailoket of op een ander moment graag met jou over in gesprek! Op een ander moment in gesprek? Stuur een mailtje naar reyeroord@rotterdam.nl.