Een veilige kerst met je huisdier, hoe doe je dat?

WhatsApp Image 2020-11-26 at 08.43.02

Sara vraagt: Hoe maken jullie je kerstboom kat proef?

Het is weer zover, mensen halen weer langzaam de kerstboom in huis. Natuurlijk hartstikke gezellig, maar hoe doe je dit veilig zonder dat je kat als een piek in de boom zit of je hond er ondergaat liggen. Sara zou graag wat tips willen voor een veilige kerst met je huisdier. 

Dus heb jij goede tips voor een veilige kerst met je hond of kat? Stuur dan een foto van jouw kerstboom op via: https://www.likejewijk.nl en misschoen helpen jouw tips weer andere mensen in de wijk. Bedankt voor je vraag Sara.

 

Hier zijn in ieder geval al wat tips van de reactie van LikeJeWijk:

  1. Begin met een kale boom. Zet je boom eerst paar dagen onversierd neer, hier mee help je jouw huisdier om te wennen aan de aanwezigheid van de boom. De kan is dan groot dat hij of zij de boom met rust laat wanneer die volhangt.  
  2. Koop een net kerstboom. Het blijkt dat katten de geur van de kerstboom heel fijn vinden. Dat is ook vaak de reden dat ze erin willen klimmen. Dus mocht jouw kat de kerstboom wel heel lief vinden, misschien kan je dan beter een neppe kerstboom kopen.  
  3. Versier je huis zonder je huisdieren. Als je huisdier vaak een kijkje gaat nemen bij de kerstboom, is dat omdat ze enthousiast zijn. Die enthousiasme kan opgewekt worden door het optuigen van de kerstboom. Het beste wat je kan doen is je hond of kat in een ruimte te zetten waar ze niets merken van deze tijdelijke drukte.
  4. Hang breekbare kerstballen buiten bereik. Jouw enthousiaste hond kan met zijn kwispelende staart aardig wat schade aanrichten onder jouw gerse kerstversieringen. Misschien valt dan wel jouw antieke kerstbal kapot op de grond en dat zou zonden zijn. Probeer daarom de breekbare versieringen wat hoger te hangen