Voetgangersoversteekplaats na 15 jaar in ere hersteld

keizerswaarddd

Na vele acties, inspreken bij deelgemeente en overleg in werkgroepen is nu de oversteekplaats voor voetgangers van en naar Winkelcentrum Keizerswaard weer aangelegd.

Door aanleg van een tijdelijke parkeerplaats in 2006 voor werkzaamheden aan het centrumplan IJsselmonde was de oversteekplaats, zonder enige aankondiging, verwijderd. Hierdoor ontstond een “olifantenpad” door de groenstrook waar oversteken niet veilig was mede doordat er sinds 2006 ook geen middenberm meer is. In 2004 is de gemeente Rotterdam gestart met het Centrumplan ‘Hart van IJsselmonde’. Een ambitieus plan met als doel een bruisend hart met o.a. een nieuw stadskantoor, huizen en uitbreiding van het winkelcentrum. Door de credietcrisis werd het winkelcentrum niet meer uitgebreid en kwam opknappen van de buitenruimte er ook niet meer van.

In 2020 is tijdens het 75 j. jubileum van het WCK het winkelcentrum prachtig gerenoveerd en is in het overleg in een weer opgestarte werkgroep een begin gemaakt met het opknappen van de buitenruimte. Een mooi vernieuwd plein is het resultaat waarbij ook het fietspad richting Palmentuin is doorgetrokken. Ook het trottoir op de zuidwesthoek bij de Ruigewaard is verruimd en uitgebreid met fietsnietjes. Aanvankelijk werd door de bewonerscommissie Aalsdijk aangestuurd op aanleg van een rotonde om de afwikkeling van (vracht)verkeer naar en van het WCK in betere banen te leiden en hiermee ook een betere oversteek te krijgen vanuit Hordijkerveld, is dit door de gemeente voorlopig op de lange termijn gezet.

Gelukkig is er in de werkgroep nu goed geluisterd naar de bewoners, gebiedscommissie en de VVE van Keizerswaard.
Compliment voor de gemeente en de aannemer die de plannen ten uitvoer hebben gebracht.Geschreven door: Kees

08/07/2021

Geplaats in: , [epvc_views]