In de wijk Hordijkerveld in IJsselmonde, Rotterdam verfraait stichting de Zoek naar Schittering samen met kunstenaar Ricardo van Zwol dit najaar drie gevels aan de Emelissedijk met gevelgedichten en muurschilderingen.

Bewoners uit Hordijkerveld kunnen een eigen gedicht insturen voor op een gevel in hun wijk. Ook mogen ze tips geven voor een ander, bestaand gedicht dat zij mooi vinden of een onderwerp voor het gevelgedicht dat ze bij hun, de straat en de wijk vinden passen. Tot 18 oktober 2020 kunnen de Hordijkervelders hun onderwerpen, eigen gedicht of tip insturen, via mijntip@gevelgedicht.nl. Meer info vind je op www.hordijkerveld.gevelgedicht.nl

Het eerste gevelgedicht wordt een gedicht geschreven door een bewoner uit Hordijkerveld. Het tweede gevelgedicht wordt op basis van de onderwerpen van bewoners geschreven door de dichter Joz Knoop uit IJsselmonde. De bewonerstips voor een bestaand gedicht dat zij mooi vinden is voor het derde gevelgedicht. Ricardo van Zwol (R75, Studio voor Kunstwerk) ontwerpt de muurschilderingen op basis van deze ideeën en gedichten van de bewoners. Alle bewoners in Hordijkerveld ontvangen rond 17 september een flyer thuis.

Poëzieworkshop voor jongeren
Om hen te helpen een eigen (gevel)gedicht te schrijven is er voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar op dinsdag 6 oktober een poëzie workshop door Nabil Thkidousset en de Jeffrey de Ruijter, beide schrijver, verhalenverteller en spoken word artist / dichter. In het Huis van de Wijk / De Dijk aan de Susannedijk 153 geven zij hun expertise door aan de jongeren van Hordijkerveld en IJsselmonde. (Aanmelden is hiervoor verplicht, via: workshop@gevelgedicht.nl met naam / telefoonnummer).

Uitvoering aan de gevels
Stichting de Zoek naar Schittering wil met poëzie plekken in de openbare ruimte verfraaien en taalplezier uitdragen. Uitvoering aan de gevels in het project Gevelgedichten Hordijkerveld is gepland eind oktober en november, als de weersomstandigheden het toelaten, en anders in voorjaar 2021.
Stichting CO IJsselmonde, Vestia en Kunst en Cultuur in de gebieden van Gemeente Rotterdam ondersteunen de eerste gevel en het belangrijkste deel van het project. De tweede en derde gevel zijn nog onder voorbehoud van fondsenwerving. O.a. een bewonersinitiatief is ingediend bij het gebied. De stichting hoopt dat de scholen in de wijk ook meedoen.Geschreven door: Jiske

stichting de Zoek naar Schittering
15/09/2020

Geplaats in: , [epvc_views]