Skip to content

Nieuwe toplaag P+R Beverwaard

Het wegdek van P+R Beverwaard krijgt een nieuwe toplaag. Het parkeerdek dat augustus 2011 werd geopend kende de laatste tijd problemen.

Onder het parkeerdek, welke ruimte biedt aan circa 500 auto’s, ligt de tramremise van de RET. Nu blijkt dat de rubberen verbindingspunten tussen de betondelen scheuren vertoonden. Volgens een aanwezige iemand van de gemeente zet bij warmte het beton net zoveel uit als een brug. Daardoor ontstond er waterlekkage in de tramremise waaronder de bovenleiding voor de tram is bevestigd aan het plafond! Deze bovenleiding voorziet de trams van stroom.

De werkzaamheden, die na het voorjaar zijn begonnen en tot de zomer duren, bestaat uit het weghalen van de bovenste toplaag, en het vervangen van de rubberen verbindingsdelen tussen het beton waar tussen het water nu doorsijpelt naar de remise. Een dubbele coatinglaag met vilt moet het probleem gaan verhelpen! Uiteindelijk zal de toplaag weer worden aangebracht die dezelfde kleur grijs krijgt zoals deze in eerste instantie was. Ook de strepen van de parkeervakken moeten dan weer opnieuw worden aangebracht!

Het parkeerdek blijft gewoon toegankelijk voor parkeerders zij het dat er een deel tot nu toe steeds afgesloten was en blijft voor auto’s d.m.v. hekken. Volgens de medewerker van de gemeente zijn de werkzaamheden afhankelijk van het weer. Op een zonnige dag kunnnen er meters worden gemaakt, aldus de medewerker.

Reporter Ruud deelde het nieuws met ons!Geschreven door: Ruud

14/05/2019