Parkbruggen worden te zwaar belast.

20210712_085921

De twee nieuwe composiet bruggen, in het park tussen de Schinnenbaan en de Oude Watering, zijn niet bestand tegen een té zware belasting! Tot die conclusie kwam het bedrijf die het probleem aan de bruggen onlangs constateerde!

Deze bruggen werden gelegd eind 2013, omdat de houten bruggen na 35 jaar op waren. De gemeente koos toen om bijna alle houten bruggen te vernieuwen in de Beverwaard voor bruggen met een composiet materiaal. Deze waren lichter en sterker, en zouden een langere levensduur hebben?

Deze twee bruggen vertonen nu al slijtage aan het wegdek(toplaag), en er zitten scheuren in het composiet. De problemen zijn nu na een paar jaar zo verergert dat het bedrijf, die de bruggen destijds maakte en plaatste, is begonnen met herstel werkzaamheden!

De problemen ontstaan doordat er te zware belasting plaatsvind op de bruggen door voertuigen die daar overheen rijden. Daar kunnen deze bruggen niet tegen! Hoewel een licht voertuig geen probleem is volgens één van de uitvoerders!

Zij zijn nu druk bezig om de toplaag te verwijderen, want als eenmaal daar scheuren in komen loopt het water tussen het composiet door en de toplaag. Uiteindelijk laat de toplaag dus los! Over een groot deel van de brug moest deze dan ook handmatig worden verwijdert.

Daarna moet deze opnieuw aangebracht worden waarbij de weersomstandigheden droog moeten zijn. Of de gemeente aanvullende maatregelen gaat nemen om te zware belasting voor de bruggen tegen te gaan is niet bekend. De aanwezig inklapbare rood/witte paaltjes die voor de bruggen zijn aangebracht lijken weinig soelaas te bieden. Vaak liggen deze ingeklapt!

Bedankt voor je inzending Ruud!Geschreven door: RJ

14/07/2021