Skip to content

Deze maand gaat Woonbron van start met de voorbereidingen voor de renovatiewerkzaamheden van huurwoningen in Beverwaard. 70% van de huurders moest toestemming geven voor de renovatie en dit is ruim gehaald.

Woonbron heeft tot doel dat bewoners prettig wonen. Door de renovatie aan de woningen willen ze huizen fijner en energiezuiniger maken. De werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud aan de gevel, het dak en isolatie.

Hier een overzicht van de werkzaamheden:
– Nieuwe kozijnen, ramen en deuren die voorzien zijn van goed isolerend glas
– Vervangen van alle dakgoten
– Vernieuwen hekwerken van de buitentrappen en de terrassen
– Herstel van de buitentrappen
– Nieuwe voordeuren met veiligheidsbeslag
– Vernieuwen van de dakbedekking en dakpannen, waar extra isolatie wordt aangebracht

Straten
De woningcorporatie gaat de volgende 9 straten aanpakken: Nijenrodeweg, Hillenraadstraat, Biljoenstraat, Bleyenbeekstraat, Lunenburgdam, Nijenrodeplaats, Rhijnauwensingel, Goedenraadweg en Neercanneplaats. De straten zijn onderverdeeld in 4 woonblokken, elk woonblok krijgt een andere kleur kozijnen.

Huurverhoging
Door de vernieuwing aan de woningen verhoogt Woonbron de huur. De verhuur verhoging verdien je, met normaal gebruik van energie, terug op je energierekening. Dit betekent dat je er 35% op vooruit gaat.

Deze maand gaat woonbron dus van start met de werkzaamheden. Na verwachtingen zullen de woningen in de zomer van 2021 klaar zijn.