Vrijdagochtend vroeg rond de klok van half elf vertrokken drie voertuigen vanaf het USV-terrein in een zijstraat aan de Beverwaardseweg!

Team 216, Rotterdam Runners reisde vanaf hier naar Frankrijk om zaterdagochtend met de estafetteloop aan te vangen vanuit Parijs naar Rotterdam voor de Roparun. Honderden teams deden hier aan mee. Net zoals voorgaande jaren startten ook teams vanuit Duitsland, met Hamburg als startplaats, en kwamen dan in Rotterdam aan. Deze estafetteloop van meer dan 500 km eindigde vanmiddag bij de Binnenrotte in Rotterdam.

De drie bussen voor team 216 waren afgeladen met eten en drinken voor deze estafetteloop, die behoorlijke tijd aan voorbereiding vergde ook in financiële zin. Ondersteuning dmv sponsoring van bedrijven was dan ook belangrijk.

De hardlopers losten elkaar in de estafette loop af, dag en nacht tot op de finishstreep vanmiddag in Rotterdam. Ze werden begeleid op de route door een fietser van het team. Team captain voor Rotterdam Runners 216 was wijkbewoonster Nathalie Visser.

Bron: Roparun, foto’s Beverwaardigheden.nlGeschreven door: Ruud

07/06/2019