Net zoals alle voorgaande jaren zal Sinterklaas ook bij IJsselmonde langskomen. Veel kinderen met hun ouders zijn dan altijd aanwezig op het IJsselmondse Hoofd om Sinterklaas te begroeten. Ook nu weer zal de Sint, met zijn vele zwarte Pieten, zijn stoomboot laten aanleggen aan het IJsselmondse Hoofd en wel op ZATERDAG 24 NOVEMBER.

Programma
Al vanaf 09.00 uur  worden de kinderen beziggehouden met sinterklaasliedjes, dansgroepen en ook zijn er dan al een PraatPiet en zwarte Pieten aanwezig. De stoomboot, met aan boord Sinterklaas en zijn Pieten, meert om 10.00 uur aan bij het  IJsselmondse Hoofd. Op het aanlegponton wordt hij ontvangen door het ontvangstcommitee, waarna hij richting podiumwagen zal gaan. Ondanks dat deze wagen  maar 100 meter verder staat, doet Sinterklaas hier meestal wel een half uur over.

Onderweg willen veel kinderen de Sint een handje en hun cadeaulijstje geven. Eenmaal aangekomen bij de podiumwagen zal Sinterklaas officieel welkom worden geheten door het ontvangstcommittee deelgemeente IJsselmonde. Na het welkomstwoord vertrekt Sinterklaas per koets om 11.00 uur in optocht richting het winkelcentrum Keizerswaard. Deze optocht zal worden vooraf gegaan door een PietenBand naar het Prinsenplein. Hier zal de Sint een korte stop inlassen om ook hier de kinderen te kunnen begroeten. Om 12.00 uur zal de stoet weer vertrekken naar het Winkelcentrum Keizerswaard.

Sinterklaas zal tot 16.00 uur in het winkelcentrum verblijven en ook hier kunnen de kinderen hem gaan verwelkomen. De winkeliers hebben rond het verblijf van Sinterklaas diverse activiteiten geprogrammeerd en deze activiteiten zullen door het gehele winkelcentrum plaatsvinden. Dus kinderen, tot zaterdag 24 november bij de Sinterklaasintocht!Geschreven door: Tim

LjW
31/10/2018