Wat is nou eigenlijk een Thuisplusflat?

Afbeelding1

Thuisplusflat IJsselburgh

Woonbron is gestart om van het complex IJsselburgh een Thuisplusflat te maken. In een Thuisplusflat wonen bewoners zelfstandig maar met vormen van gemeenschappelijkheid, ondersteuning en zorg in de buurt. Wonen, welzijn en zorg worden samen georganiseerd. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten en drinken in het restaurant. (na versoepeling van de Coronamaatregelen). De instanties werken nauw samen met elkaar en hebben regelmatig overleg. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunt u als bewoner snel geholpen worden met uw vraag.

 

Iets voor u?

Wij zoeken mensen die zich kunnen vinden in ons nieuwe concept. Mensen die zelfstandig willen wonen maar die nu of in de toekomst ondersteuning nodig hebben van de zorg en die graag wonen in een omgeving waar extra voorzieningen en activiteiten zijn. Ook zoekt u graag andere mensen en de gezelligheid op. U doet graag mee aan activiteiten of vind het gezellig om een hapje te eten in het restaurant.

Wij willen een complex realiseren waar iedereen fijn zelfstandig kan wonen en waar de mensen op elkaar letten, er voor elkaar zijn en leuke dingen ondernemen. Voor en met elkaar!

 

Wens en Wacht

Is de Thuisplusflat iets voor u? Dan kunt u reageren. De woningen in IJsselburgh worden toegewezen door middel van “Wens en Wacht”. Dit betekent dat als u reageert op de woning, wij een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek neemt de consulent vragen met u door en kijkt of u een geschikte kandidaat bent. Bent u een geschikte kandidaat dan komt u op de lijst voor een woning. Bent u geen geschikte kandidaat, dan geven wij dat ook aan. Het reageren op een woning is dus geen garantie dat u in aanmerking komt. 

 

Meer informatie kunt u vinden op Woonnet Rijnmond: https://www.woonnetrijnmond.nl/detail-cluster/rotterdam/ijsselmonde/schinnenbaan/100001251/100070339

 

Bedankt voor je inzending Aad!