Winkel thuis én lokaal

black-friday-8a

Vrijdag 27 november is het Black Friday. Een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waarbij winkels hun spullen aanbieden voor bodemprijzen.

Aangezien we nu last hebben van een klein virus genaamd Corona, roept de gemeente haar bewoners op om hun Black Friday inkopen online te doen, in plaats van naar de winkels te gaan. Het wordt anders veel te druk in de winkelstraten en dan is er kans dat winkels eerder moeten sluiten en straten afgezet moeten worden. En dat zou voor de betreffende ondernemers niet leuk zijn!

Door corona hebben heel veel ondernemers het erg zwaar, dus wanneer je gaat (online)shoppen, kijk dan eens bij lokale ondernemers. Velen hebben een webshop, of je kunt telefonisch je spullen verkopen. Vaak zijn deze spullen ook veel eerlijker gemaakt (= geen kinderarbeid, hoeft niet uit China te komen) en zo help je je buren deze nare periode door.

Kan het toch écht niet ander dan dat je naar de winkel gaat? Download dan eerst de SPOTROTTERDAM app, om te zien hoe druk het is op bepaalde plekken.