Zuid door de jaren heen

Zuid-door-de-jaren-heeb

Woon jij al je hele leven in Beverwaard, of ben je net nieuw?

Ongeacht of je net komt kijken of een echte veteraan bent, het is je vast niet ontgaan dat er een hoop ontwikkelingen zijn op Zuid! De gemeente heeft er zelfs een speciaal project van gemaakt, namelijk het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, kortweg NPRZ. 

Door in dit programma alle belangrijke onderdelen samen aan te pakken in plaats van los, hoopt de gemeente Rotterdam Zuid structureel te verbeteren. Denk hierbij aan betaalbare nieuwbouw, het verbeteren van de veiligheid, het creëren van banen, maar ook door het bouwen van nieuwe culturele instellingen, zoals de nieuwe bioscoop en het verbouwen van winkelcentrum Zuidplein.

Uiteraard is dit een project waar jaren overheen gaat, aangezien Rome ook niet in 1 dag gebouwd is. En dat heeft meteen als gevolg dat je langzaam ook weer vergeet hoe het er ook alweer uitzag…..

Gelukkig heeft Heijmans, het bouwbedrijf dat nauw betrokken is bij de ontwikkeling, een leuke tijdlijn op de website gezet, wat is er al veel veranderd de afgelopen tientallen jaren! 

Heb jij nog nostalgische foto’s van hoe Beverwaard er vroeger uit zag? Heb je je tuin helemaal aangepakt? Deel ze met ons en dan maken we een mooie tijdlijn van jouw wijk door de jaren heen. Wel even duidelijk vermelden wanneer en waar de foto genomen is!