Brief van de burgermeester, aan de bewoners van Bloemhof

WhatsApp-Image-2021-01-26-at-13.14.48

Geachte heer, mevrouw

Met afschuw hebben we maandagavond gezien hoe relschoppers op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk winkels, bushokjes, scooters en nog veel meer kapotmaakten. Ik kan me voorstellen dat u ontzettend boos, angstig of verdrietig bent. Het is nooit goed te keuren dat ondernemers en bewoners op deze wijze slachtoffers worden van rellen en plunderingen. Zeker nu veel mensen het al zo moeilijk hebben. 

 

Bedankt voor de hulp

Heel veel mensen hebben aangeboden om de schade van maandagavond te herstellen. Dat wordt ontzettend gewaardeerd en is hartverwarmend! Extra hulp bij het opruimen is op dit moment niet meer nodig. Maar de ondernemers van de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld door bij hen (online) inkopen te doen.

 

Meld informatie bij de politie

Vanuit de gemeente, de wijkraden, politie, jongerenwerk en welzijnsorganisaties zijn wij aanwezig in de wijk en bieden we hulp waar nodig. Ook u kunt helpen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij hun onderzoek, meld dit dan. U kunt (anoniem) een melding maken op www.politie.nl of bellen met 0900 – 8844.

 

Samen tegen corona

Tot slot vraag ik u om zich aan de coronaregels te houden:

  • houd voldoende afstand;
  • vermijd drukke plekken;
  • was uw handen;
  • laat u testen bij klachten zoals verkoudheid en koorts;
  • houd u aan de avondklok en blijf binnen tussen 21:00 en 4:30 uur.

 

Heeft u vragen over de coronamaatregelen? Kijk dan op de website www.rotterdam.nl/corona. Als u door corona hulp nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met de Sociale Hulpdienst Corona, via telefoonnummer 14 010. Medewerkers van een welzijnspartij in uw buurt nemen dan contact met u op. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ahmed Aboutaleb

Burgemeester Rotterdam

 

 

 

 

Geplaats in: , [epvc_views]