Skip to content

Het project van BroodNodig is zo’n succes dat het wordt overgedragen aan de gemeente Rotterdam! BroodNodig zet oud brood om naar biogas, door de hele stad staan BroodBakken waar Rotterdammers hun brood in kunnen deponeren.  

In 2016 begonnen zij, samen met de gemeente, met het inzamelen van oud brood. Hun doel? Voedselverspilling op een circulaire manier aan te pakken. Het oude brood wordt omgezet naar duurzame energie. 

Sinds de start van het project is er al ruim 125 duizend kilo brood ingezameld. Het project is zo’n succes geworden door de wijkgerichte aanpak, BroodNodig heeft een legioen aan vrijwillige Broodbak-beheers, die dagelijks de bakken netjes houden. 

De wijkconciërges en Stadsbeheer worden de nieuwe aanspreekpunten. GroenCollect blijft duurzaam en sociaal de inzameling en verwerking van het oude brood op zich nemen, en het oude brood omzetten in groene energie.

Stichting BroodNodig gaan als platform MetdeStad (www.metdestad.nl) verder en het project zal ‘Brood is Energie’ heten bij de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/brood/)


Foto gemaakt door:
Angeniet Berkers Photography.


Broodbak adoptant worden?

Wil je als vereniging, school of bedrijf ook een broodbak en deze broodbak adopteren? Stuur een mail naar broodbaksb@rotterdam.nl

Geplaats in: , , [epvc_views]