Skip to content

Controle op in- en verkoop gestolen goederen op de Beijerlandselaan.

Op en rondom de Beijerlandselaan zijn ondernemers (juweliers, elektronicawinkels en pandjeshuizen) gecontroleerd op onder meer de verkoop van gestolen goederen. Ook is gecheckt of zij hun ingekochte goederen wel registreren in het Digitaal Opkoop Register (DOR). Dit is namelijk verplicht. Uit de controle blijkt dat meerdere opkopers de registratie niet op orde hebben. Zo werden goederen aangetroffen die niet in het DOR geregistreerd stonden. Ook waren persoonsgegevens niet of onjuist geregistreerd en was het materiaal van sieraden niet vermeld. Daarnaast vond er verkoop plaats aan minderjarigen en is een gestolen laptop in beslag genomen.

Bewaartermijn

Ook werd de bewaartermijn bij meerdere ondernemingen niet gehanteerd. Opgekochte goederen moeten 5 vijf dagen bewaard worden, zodat de politie de mogelijkheid heeft om informatie over gestolen goederen te koppelen aan het geregistreerde goed. Verder is door de afdeling Belastingen van de gemeente ruim 6.000 euro aan openstaande schulden ingevorderd.

Gezamenlijke actie

De controles op de Beijerlandselaan zijn een gezamenlijk actie van de politie eenheid Rotterdam, het Openbaar Ministerie en gemeente Rotterdam. Naar aanleiding van de uitkomsten van de tweedaagse controles gaat burgemeester Aboutaleb samen met het Openbaar Ministerie zich beraden over de te nemen maatregelen, boetes en wellicht straffen. Verder heeft het Openbaar Ministerie meerdere strafbeschikkingen aangezegd. Rotterdammers kunnen zelf ook voorkomen dat ze gestolen goederen kopen. Door bijvoorbeeld foto’s te maken van hun kostbaarheden of serienummers op te schrijven.

Kijk voor een korte reportage op het You Tube kanaal van de gemeente RotterdamGeschreven door: Charlie


23/09/2019