Geluk op Zuid is een gedichtenwedstrijd met als thema GELUK. Alle kinderen van 9-12 jaar uit de gebieden Charlois, Feijenoord en Ijsselmonde mochten meedoen en gedichten insturen. Om kinderen op weg te helpen werden er diverse workshops georganiseerd. De deelnemers kregen er geluksles en schreven, samen met spoken word-artist Ivan Words, een geluksgedicht. 22 scholen in het gebied deden actief mee, dit leverde 251 zelfgeschreven gedichten op.

Vandaag was de bekendmaking van het gebied Feijenoord en werd een gevelgedicht onthuld. De 3 winnaressen zijn Dieudonné Kiesel (9), Ouiram Bourdime (11) en Marisol Koeks (9). 3 regels van het gedicht van Dieudonné prijken op de gevel. Ook was er voor 6 andere kinderen nog een bijzondere vermelding, 4 van hen waren aanwezig en werden ook in de schijnwerpers gezet.

De voltallige jury bestond uit Najiba Abdellaoui (dichter /docent), Burgemeester Ahmed Aboutaleb (ere jurylid), Jana Beranová (dichter, vertaler), Anna Maria Carbonaro (Geluk op Zuid / het gelukshuis), Jiske Foppe (Geluk op Zuid/ GEEN POEHA) en Ivan Words (spoken word artist /workshopdocent).Geschreven door: Pascal


03/06/2019

Geplaats in: , [epvc_views]