Skip to content

Leven in armoede is geen taboe

Hulpverleners maken het veel gemakkelijker met het koffertje ‘Geld enzo’ voor huishoudens om te praten over financiële problemen. De eerste stap wordt gezet, dit is ook een van de belangrijkste stappen, want veel mensen schamen zich om te praten over financiële problemen. Vanaf heden is er een koffertje beschikbaar! Hierin kun je tips en tools vinden, Rotterdammers kunnen hierdoor passend hulp vinden! Het eerste koffertje is bij de welzijnsorganisatie DOCK in Charlois!

 

Problemen:

Zo’n 60.000 Rotterdamse huishoudens leven in armoede, dat is ongeveer 20% van de Rotterdamse huishoudens. De helft hiervan leeft al langer dan vier jaar in armoede! Dit is een probleem! Niet alleen voor de huishoudens, maar ook voor Rotterdam zelf! De stress en schaamte is er nog altijd, dit zorgt ervoor dat praten over je financiële problemen net een Taboe is. 

 

Het koffertje ‘Geld enzo’

Het koffertje is ontwikkeld met hulpverleners! Het is zowel online als offline beschikbaar. Je kunt er tips vinden, en lezen hoe je het best met je geld kunt omgaan. Het koffertje wordt verspreid onder Rotterdamse organisaties in de zorg, welzijn en onderwijs. Deze organisaties hebben contact met mensen met een laag inkomen.

Geplaats in: [epvc_views]