Maak er een knalfeest van, maar niet zo

Vuurwerkoverlast kan betekenen dat je last hebt van grote knallen de komende periode, even los van de jaarwisseling uiteraard. Opslag en verkoop van illegaal vuurwerk in je wijk brengt ook grote risico’s met zich mee en is dus overlast. Heb jij vragen? Wij beantwoorden hieronder een aantal vragen!

Wat is illegaal vuurwerk?
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Illegaal vuurwerk wordt vaak buiten de officiële verkoopdagen verkocht! Voorbeelden van bekende illegaal vuurwerk zijn Strijkers, Bengaals vuur, Chinese rollen, Lawinepijlen en Cobra’s.

Wat voor soort legaal vuurwerk is er en wat mag je gooien?
Vuurwerk kan je in vier categorieën delen, de eerste drie categorieën zijn bedoelt voor particulieren; F1, F2 en F3. F1 kan je kopen vanaf 12 jaar, F2 vanaf 16 en F3 vanaf 18 jaar! 

Welk vuurwerk is veilig?
Het is belangrijk om je aan een aantal punten te houden als het om veilig vuurwerk gaat! Let dus op een Nederlands gebruiksaanwijzing, de aanduiding ‘geschikt voor particulier gebruik’, een afbeelding met de effecten van het soort vuurwerk en een CE-markering op nieuw vuurwerk.

De politie kan helaas niet overal tegelijk zijn, maar meld altijd vuurwerk overlast in je buurt. Met de meldingen krijgt de politie inzicht in de locaties en kan zo de inzet bepalen. Heb je tips, ervaar je overlast of heb je vragen erover bel 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Geen antwoord op je vraag? Meer tips en informatie over vuurwerk kan je HIER vinden!

Geplaats in: [epvc_views]