Mondkapje op in publiekslocaties gemeente Rotterdam

Afgelopen donderdag is er landelijk een dringend advies gekomen van uit de Rijksoverheid om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes, zoals winkels en musea. Dit geldt ook voor de gemeente Rotterdam en hun publiekslocaties. Hier zijn wat huishoudelijke mededelingen als je binnenkort een afspraak hebt met de gemeente.

Als je naar de gemeente komt zonder mondkapje, krijg je die gratis bij binnenkomst. De 1,5 meter regel geld ook met mondkapje op. Er zijn natuurlijk uitzonderingen als je als bezoeker een afspraak hebt. Als de bezoeker zich moet identificeren, mag kort het mondkapje worden afgezet. Als er een afscheiding van plexiglas tussen de ambtenaar en bezoeker hangt, mag het mondkapje af. Het mondkapje moet weer op na de afspraak. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen mondkapje op. Als je een afspraak hebt, kom dan alleen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor tolken en begeleiders.

Valt u binnen de risicogroep? Dan kunt u bellen naar het telefoonnummer: 14010. U heeft dan verschillende mogelijkheden om een afspraak te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het dan via: https://persberichtenrotterdam.nl/blog/persbericht/vanaf-vandaag-mondkapje-op-in-publiekslocaties-gemeente-rotterdam/

 

Bron: Persbericht, gemeente Rotterdam

Geplaats in: , [epvc_views]