LJWBuurtbriefjes

DOWNLOAD Het buurtbriefje:
Ik ben er voor je!

Die woorden alleen al kunnen voor een ander in de buurt goud waard zijn in deze corona crisis. Je kunt kwetsbare mensen, senioren of anderen met het buurtbriefje laten weten dat je er voor hen bent wanneer nodig. Om een boodschapje te doen, de hond uit te laten of voor een gesprekje. Oog voor anderen in de buurt is zeer waardevol, jouw aandacht kan een groot verschil maken. 

  1. Download, print en knip het LikeJeWijk buurtbriefje.
  2. Vul jouw gegevens in
  3. Doe het buurtbriefje in brievenbussen in jouw straat of buurt waar nodig.
  4. De ontvanger van jouw buurtbriefje kan jou bellen, sms'en of whatsappen.

Wil je naast een buurtbriefje aan de gehele buurt kenbaar maken dat je beschikbaar bent voor iedere vorm van burenhulp? Kies voor de digitale buurtbriefje of raamposter.

LJW socialpost buurtbriefje3

DOWNLOAD het digitale buurtbriefje.

Wil je iedereen in je buurt ook online laten weten dat je beschikbaar bent om te helpen? Download dan dit digitale buurtbriefje, en plaats hem op jouw Facebook, Insta, Twitter of andere socials. Zet er onder waar je mee kunt en wilt helpen, en bepaal hoe mensen je kunnen bereiken (een DM sturen, of misschien mogen ze je bellen). Denk goed na over welke persoonlijke informatie je met anderen deelt. En bied alleen je hulp aan wanneer je zelf geen ziekteverschijnselen vertoont.

DOWNLOAD de raamposter.

Wil jij in je straat aan iedereen laten weten dat men je kan vragen om welke vorm van hulp dan ook? Download en print de poster en plak voor je raam, zodat de poster van buiten zichtbaar is.

raamposter2

Veiligheid en gezondheid eerste prioriteit bij burenhulp

Help alleen als je zelf niet ziek bent en handel in het contact met een ander altijd volgens het actuele advies van het RIVM. Wees alert en denk om je eigen veiligheid en dat van anderen.

  • Bent u ziek of vraagt iemand om hulp die ziek is bel de dokter, u kunt wel helpen maar niet met het genezen van de ziekte.
  • Laat niemand binnen in huis die je niet vertrouwt.
  • Als iemand boodschappen voor je doet geef contant geld, nooit je pinpas en/of code.
  • Wees alert op babbeltrucs, zelf maar ook op verdachte situaties in de straat.
  • Vertrouw je een situatie niet stop het contact en bel de politie via 0900-8844.
  • Is er een directe verdachte situatie bel 112.

Belangrijk! Veel mensen zijn thuis, de sociale controle in de straat is van groot belang. Bij verdachte en/of criminele activiteiten bel altijd 112.

LikeJeWijk voorziet in het Buurtbriefje na veel vragen van bewoners die graag iets willen doen in de buurt. Wij zijn niet aansprakelijk voor gevolgen van deze actie.