Skip to content

Abdel Kwan naar buiten!

Flexibel in tijden van Corona
Abdel-Kwan, misschien wel de meest bekende Taekwondo school van Rotterdam-Zuid, liet zich niet uit het veld slaan toen bekend werd dat door de corona maatregelen de reguliere lessen niet meer door konden gaan. Drie keer per week verzorgden zij online lessen voor hun leden en niet-leden. Tijdens de persconferentie van 7 mei jongstleden werd een versoepeling van de maatregelen bekend gemaakt. Maar helaas nog niet voor sportscholen en clubs. Wij spraken Abdessamia Maghnouj, hoofdtrainer bij Abdel-Kwan over hoe zij met dit nieuws omgaan.

Geen online lessen meer?
“Wij geven inderdaad online lessen. Maar op 8 mei is onze laatste online les. Nee, we gaan niet stoppen met lesgeven! Zeker niet! We gaan naar buiten! Er mogen buiten lessen gegeven worden, en bij vrijwel al onze locaties is een goede buitenruimte te vinden. Vlakbij onze hoofdlocatie (op Adriaen Nimantsstraat 40) is zelfs een Johan Cruijff veld te vinden. Wij zijn nu met de gemeente en andere sportaanbieders aan het kijken wanneer we daar lessen kunnen verzorgen met inachtneming van alle maatregelen. Wij willen zo snel mogelijk aan de slag.”

Volop in de voorbereiding
“Wij moeten natuurlijk met een heleboel dingen rekening houden om alles goed en veilig te laten verlopen. Dus zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Er liggen plannen om toch minimaal 2 buitenlessen per week te gaan verzorgen op onze hoofdlocatie. Wij zullen zeer waarschijnlijk starten op een zaterdag. En als na een tijdje blijkt dat het allemaal goed gaat op de hoofdlocatie, gaan we uitbreiden naar onze andere locaties, zodat alle kinderen weer in hun eigen wijk kunnen sporten op Zuid.”

Niet omvallen
“Veel van onze leerlingen doen mee met de Ramadan, dus wij willen bij het aanbieden van de lessen ook rekening houden met wanneer de deelnemers kunnen eten. Bovendien zullen we de leerlingen niet enorm uitputten, het is de bedoeling dat ze sportief plezier beleven, niet dat ze omvallen, natuurlijk. Wij kijken in elk geval erg uit naar de buitenlessen. We hebben onze leerlingen gemist.”Geschreven door: Ronald

LikeJeWijk
14/05/2020