Container Adoptant: Lisette Halve

Een container adoptant is een bewoner uit de wijk die een ondergrondse container schoonhoudt samen met de gemeente Rotterdam. Er wordt vaak afval naast de containers gezet. Door een container te adopteren, helpt een bewoner de leefomgeving schoon en prettig te houden. 

 

Lisette Halve is een van de bewoners in Hillesluis die een container adoptant is. Ze woont al 40 jaar op de Van Malsenstraat. Lisette is al een paar jaar een container adoptant. Toen ze er mee begon, wist ze niet zo goed wat een ‘container adoptant’ zijn inhield. Na het inlezen, en irritatie aan de rommel naast de container heeft zich ingeschreven bij de gemeente. “Ik vind dat een container schoon moet zijn, anders loop je alles met je vieze schoenen weer naar binnen” zei Lisette. 

 

Ze woont tegenover de ondergrondse container, dus ze kan goed in de gaten houden wanneer die schoongemaakt moet worden. Ze bezemt en schrapt de stoep en de container ook dagelijks schoon. “Het was eerst altijd vies, maar naarmate mensen mij zagen schoon maken. Gingen ze daar rekening mee houden. Zo werd het afval beter weg gegooid” zei Lisette. 

 

Lisette heeft van de gemeente onder andere een bezem en stoffer en blik gekregen om de container schoon te houden. Ze gebruikt vooral haar eigen spullen. Ook heeft ze een sleutel van de container, zo kunnen buurtbewoners naar haar komen om grote spullen weg te gooien, bijvoorbeeld dozen. 

 

De tip van Lisette is “Als iedereen zijn eigen stoepje veegt, dan hebben we een ontzettend schone wijk”. 

 

Bekijk het filmpje met het volledige interview met Lisette op www.hillesluis.info 

 

Wil je ook container adoptant in Hillesluis worden? Meld je dan eenvoudig aan door een mailtje te sturen naar, of te bellen met Sana El Fizazi, Stadsmarinier Hillesluis.

Mail: s.elfizazi1@rotterdam.nl 

Telefoon 06-22 05 00 04

 

Lees dit artikel, ander nieuws en handige informatie in de wijkkrant Hillesaluis. Deze krant is in week 42 door jongeren de wijk rond gebracht, huis aan huis in de brievenbus. Gemist of liever online? Lees de krant NU  door op deze tekst te klikken