DE ERASMUSSPELD WORDT UITGEREIKT

De Erasmusspeld wordt uitgereikt voor de vrijwilligers van de Voedselbank. In totaal krijgen vijf vrijwilligers een speld, de vrijwilligers ontvangen 26 november een speld door wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg).

 

Over de Erasmusspeld

De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Wie?

Mevrouw Betty Polshuis-Bosveld en meneer Theo van Santen werken beiden al tien jaar elke donderdag op de productieafdeling van de Voedselbank. Zij controleren alle producten op houdbaarheidsdatum en geschiktheid en stellen de voedselpakketten samen.

Meneer Frans Correlje is vorkhef chauffeur en voert al tien jaar pallets met nieuwe producten af en aan, zodat de vrijwilligers aan de lopende band de pakketten kunnen vullen. Ook helpt hij met het zomer- en winterklaar maken van het vakantiehuis in Zeeland. Dit vakantiehuis is door een particulier belangeloos beschikbaar gesteld als dank voor de inzet van de vrijwilligers van de Voedselbank.

Meneer Omar Fatih werkt al elf jaar als bijrijder op een vrachtwagen van de Voedselbank. Hij helpt de chauffeur met laden en lossen en fungeert als navigator.

De Voedselbank kent ook werkzaamheden die niet direct met de voedselpakketten te maken hebben. 

Meneer Henk van Eijk werkt inmiddels tien jaar als fietsmonteur op de afdeling Fietsenreparatie. Alle binnengekomen fietsen worden rijklaar gemaakt en daarna verkocht in de winkel van Stichting Keigoed.

Gepubliceerd in: