De stad genezen op een creatieve manier

Tuinman-CB

Stadsgeneeskunde. Klinkt moeilijk, maar is eigenlijk heel simpel. Het is op andere manier naar de stad kijken en daarmee ook op een andere manier naar problemen die spelen en die op een creatieve manier willen oplossen.

Daar is de organisatie ‘Creatief Beheer’ druk mee. Ook vanuit de Speeltuin de Regenboog en het Oleanderplein proberen ze de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Maar hoe proberen ze dat dan te doen? Belangrijke vraag natuurlijk!
Dit doen ze door twee belangrijke dingen met elkaar te combineren:

  1. het onderhouden van de groene buitenruimte van de wijk. Dit is iets dat moet gebeuren, denk aan het bijhouden van de bomen en de struiken, schoffelen, onkruid wieden, zieke planten verwijderen en alles wat hierbij komt kijken
  2. het creëren van werkgelegenheid. Door het inzetten van tuinmannen (en -vrouwen natuurlijk), verhogen ze de sociale controle, verbinden ze de wijk en daarnaast zorgen ze voor een gezonde werkomgeving.

Klinkt als een win-win! En het mooie is, ze zijn op zoek naar mensen die ook aan de slag zouden willen als tuinman of -vrouw! Je krijgt een betaalde opleiding en kan daarna meteen aan de slag. 

Wil je meer lezen? Klik HIER om te lezen wat ze precies doen en klik HIER om meteen naar de vacature te gaan.