Een exclusief kijkje in de wereld van ondernemerschap en budgetbeheer voor meiden uit Hillesluis.

IMG_7258-1536x864

Een workshop ondernemen en money skills voor meiden uit Hillesluis bij een nagelstudio? Dat klinkt als een gekke combinatie! Hoe ongebruikelijk het ook klinkt, het bleek geen gekke maar een gouden combinatie. Deze workshop is een initiatief van Elise Fellinger, jongerenwerker bij JOZ,  de Alliantie Hand in Hand en Iris Bourne, eigenaresse van nagelstudio ‘Pimp My Nails’. Het doel van de workshop was om jonge meiden (14 tot 23 jaar) op een leuke manier een kijkje te geven in de wereld van het ondernemerschap en budgetbeheer, in hun ‘eigen’ bekende winkelstraat, met als toetje een praktijkworkshop over nagels.  

Tijdens de workshop vertelde nagelstyliste en ondernemer Iris persoonlijke verhalen over haar avonturen in ondernemerschap, omgaan met geld, de fouten die ze gemaakt heeft en hoe die  fouten haar hebben gemaakt tot wie ze nu is. 

Verder kregen alle deelnemers een ‘budget planner’ van het NIBUD en is uitgelegd hoe je die kunt gebruiken om je eigen geldzaken goed op orde te krijgen en te houden. Aan het einde van het theoretische gedeelte kon iedereen zijn eigen verhaal kwijt en werden er vragen gesteld, volgens Iris is er geen vraag te gek.  

Na het theoretische gedeelte van de workshop volgde een praktische workshop over nagels. Hier liet Iris de meiden kennismaken met verschillende soorten nagellak en diverse manieren om nagels te zetten.  

De meiden die de workshop  gevolgd hebben waren super positief. Ze vonden het erg leuk en vooral super leerzaam. “Je leert over het volledige plaatje, niet alles is wat het lijkt en je ziet hoe hard mensen hebben gewerkt voor hun dromen.” 

Door de positieve reacties en het enthousiasme van iedereen wordt er nu gezamenlijk gekeken of de workshop vaker georganiseerd kan gaan worden, zodat andere meiden uit Hillesluis er ook mee aan de slag kunnen.