Geluk op zuid

Vandaag was de bekendmaking van Geluk op Zuid in Hillesluis en werd het gevelgedicht onthuld aan de Laantjesweg in onze wijk.

De 3 winnaressen zijn Dieudonné Kiesel (9), Ouiam Bourdime (11) en Marisol Koeks (9). 3 regels van het gedicht van Dieudonné prijken op de gevel. Ook was er voor 6 andere kinderen nog een bijzondere vermelding, 4 van hen waren aanwezig en werden ook in de schijnwerpers gezet.

Geluk op Zuid is een gedichtenwedstrijd met als thema GELUK. Alle kinderen van 9-12 jaar uit de gebieden Charlois, Feijenoord en Ijsselmonde mochten meedoen en gedichten insturen. Om kinderen op weg te helpen werden er diverse workshops georganiseerd. De deelnemers kregen er geluksles en schreven, samen met spoken word-artist Ivan Words, een geluksgedicht. 22 scholen in het gebied deden actief mee, dit leverde 251 zelfgeschreven gedichten op.

De voltallige jury bestond uit Najiba Abdellaoui (dichter /docent), Burgemeester Ahmed Aboutaleb (ere jurylid), Jana Beranová (dichter, vertaler), Anna Maria Carbonaro (Geluk op Zuid / het gelukshuis), Jiske Foppe (Geluk op Zuid/ GEEN POEHA) en Ivan Words (spoken word artist /workshopdocent). Trots op alle toppers, we boffen met zo’n mooie gevelgedicht in ons #Hillesluis.

Dankjewel reporter Pascal Blanken voor de foto’s en samenvatting 👍Geschreven door: Pascal

03/06/2019