Skip to content

Hillesluis Helpt!

Gezondheid is het belangrijkste dat er is. Dat merken we nu maar al te goed. Niet voor niets spreken we over ‘volksgezondheid’. De gezondheid van een volk gaat iedereen aan en juist daarom treft onze overheid nu grote, ongekende maatregelen om er voor te zorgen dat wij en onze naasten gezond blijven en dat wie toch ziek wordt de beste zorg krijgt. Deze maatregelen grijpen diep in op ons dagelijks leven.

Scholen die gesloten zijn, werk wat niet meer gedaan kan worden, familie die niet meer bezocht kan worden, afstand tot elkaar. Ingrijpend maar toch hard nodig.

Ook in Hillesluis ontkomen we hier niet aan. Er staan borden die mensen waarschuwen om afstand te houden, er mag niet meer samen geschoold worden, groepen worden beboet als ze met te veel zijn.

Dat is de ene kant. De andere kant is hoe de bewoners van Hillesluis niet bij de pakken neerzitten maar vooral naar elkaar omkijken. Bewoners die elkaar helpen, boodschappen doen voor elkaar, voor elkaar koken, elkaar vermaken.

Als dit een test is voor de bewonerskracht dan komt Hillesluis er goed uit. Niet dat er geen serieuze zorgen zijn, die zijn er zeker ook. Mensen die al dan niet noodgedwongen thuis moeten blijven, werk dat er misschien niet meer is, een zieke in de familie, financiële zorgen…het is niet niks. Sommige bewoners komen door de
Corona-crisis ineens in zwaar weer. Juist daarom is het zo belangrijk dat we elkaar steunen om samen de soms zo lastige uitdagingen te trotseren.

Door de corona regels werkt de gemeente zoveel mogelijk op afstand. Voor taken zoals het houden van toezicht en het inzamelen van afval geldt dit natuurlijk niet, hoewel ook dat op een andere manier gedaan wordt. Dat u ons minder in de wijk ziet verandert niets aan onze beschikbaarheid. Stadsmarinier, wijknetwerkers en wijkmanager; hoewel anders dan anders, we staan nog steeds voor u klaar.

In deze wijkkrant ziet u diverse bewoners die blijven doorgaan, die elkaar helpen en ondersteunen en alle inzet en initiatieven die worden ondernomen.

Sana El Fizazi, stadsmarinier Hillesluis en
Maurice Schweitzer, gebiedsmanager Hillesluis.Geschreven door: Ronald

LikeJeWijk
14/05/2020

Gepubliceerd in: ,