Skip to content

Inge pakt door met balkonconcert!

Op 5 mei had Inge Krooswijk (73) een High Tea voor ouderen uit Hillesluis en een deel van Bloemhof willen organiseren. Het zou plaatsvinden in de voormalige ambachtsschool, aan de Hillevliet 90. Er zouden verschillende artiesten komen optreden. Een prachtig plan! Maar het coronavirus gooide roet in het eten…

Balkonserenade
Inge zou Inge niet zijn als ze zich hierdoor uit het veld liet slaan. Nee, een High-Tea kon niet meer. Maar muziek kon toch ook gewoon buiten? Samen met de artiesten die zouden komen optreden tijdens de High-Tea organiseerde zij voor de bewoners van het huizenblok Hillevliet/Wapenstraat een prachtige balkon serenade. Leo van de Velde van Humanitas regelde het geluid, en zo konden alle omwonenden vanuit hun tuin of vanaf hun balkon meegenieten van ‘La Traviata’ maar ook liedjes van Vera Lynn.

Politiebezoek
Inge vertelt “Op een gegeven moment hing er zelfs politiehelikopter boven de tuin. Ik dacht:’Wat krijgen we nou?’ Maar iedereen zat keurig op zijn eigen balkon of in zijn eigen tuin, dus ze waren ook zo weer weg! Het klinkt misschien gek, maar uit deze corona ellende komt toch wel iets moois! Ik vond het heel fijn om eens iets te doen voor de buurt dat echt uit de buurt kwam, vanuit de bewoners. Dat gebeurt te weinig vind ik. Ik hoop dat wanneer deze crisis voorbij is, mensen niet ineens stoppen met naar elkaar omkijken. En als we er volgend jaar met bevrijdingsdag nog zijn, organiseren we die high-tea alsnog!”

Inges dochter Miriam maakte een video van het concert, bekijk het HIER.Geschreven door: Ronald

LikejeWijk
14/05/2020

Gepubliceerd in: ,