Jongeren uit Hillesluis brengen krant rond voor klusjesproject

Wat goed! Jeugd uit Hillesluis helpt met het rondbrengen van de LikeJeWijk Krant, de gehele week.

Deze week heeft voor het jongerenwerk STJ met name in het teken gestaan van het klusjesproject. In samenwerking met partners en bewoners in de wijk is het klusjesproject opgestart en sinds deze week ook concreet van start gegaan. Het STJ heeft een bijeenkomst georganiseerd met jongeren (15-19 jaar oud) die zullen participeren in het project. Het klusjesproject is gericht op het reduceren van werkloosheid onder jongeren en de integratie van jongeren in de wijk.

De jongeren zullen dus met name bezig zijn de komende weken om Hillesluis te verbeteren met het oog op de perspectieven ‘schoon’, ‘heel’ en ‘veilig’. In eerste instantie betekent dat bijvoorbeeld het schoonmaken van de verschillende pleinen in de wijk, maar op de lange termijn hopen we op meer kansen voor de jongeren op verschillende gebieden (netwerken, werkgelegenheid, aanzien in de wijk).

Vanaf maandag 12 oktober zal het eerste klusje van start gaan; het bezorgen van ‘like je wijk’ kranten wat een aantal avonden zal duren.

Lees de krant alvast via https://www.likejewijk.nl/hillesluis/wp-content/uploads/sites/10/2020/10/LJW-WIJKKRANT-HILLESLUIS-OKTOBER-2020-DEF.pdfGeschreven door: Ronald

LikeJeWijk
12/10/2020