KOM LANGS BIJ INFOPUNT RIEDER

diana-weeda

Diana Weeda werkt al 31 jaar als vrijwilligster bij Infopunt Rieder. Ze zijn ooit begonnen binnen de bewonersorganisatie Hillesluis en zijn momenteel gevestigd op Sportspeeltuin Hillesluis. Diana en de rest van het team zitten drie, soms 4, ochtenden in de week daar om bewoners te helpen.Ook in deze corona crisis is het infopunt geopend. Met natuurlijk inachtneming van alle maatregelen.

Het infopunt helpt bewoners met verschillende zaken. “Bijna alles gaat tegenwoordig digitaal.”, aldus Diana. Veel ouderen zijn daar iets onhandiger in dan de jongere generatie. Als mensen daar hulp bij nodig hebben zit een vrijwilliger klaar om alles uit te leggen en samen ernaar te kijken. Dat doen ze niet alleen met bijvoorbeeld internetbankieren, maar met veel meer zaken. Ze helpen met verschillende soorten aanmeldingen; studiefinanciering, verzekeringen etc. Ook zit er een intermediair van het jeugdsportfonds die op afspraak kan komen. De belangen van de bewoners worden zeer hoog geprioriteerd.

Uiteraard zit er een heel team bij het Infopunt. Er zijn ook mensen aanwezig die andere talen spreken om sommige bewoners beter te kunnen helpen. Een van de vrijwilligsters spreekt bijvoorbeeld Arabisch, Engels en Nederlands. Een andere spreekt Spaans en Nederlands. Diana zelf spreekt ook meerdere talen, namelijk; Nederlands, Engels, Duits en verstaat zelfs een beetje Turks. Ze geeft ook aan dat ze samenwerkt met een Turkse tolk als ze er zelf niet uit komt.

Diana geniet van het werk wat ze verricht. “Het is veel beter dan thuis te zitten, en zo ga ik ook mee met de tijd”. Ze zegt dat ze namelijk best handig is voor iemand van haar leeftijd met internetten.
Het Infopunt is elke week open op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:30-12:30 uur.Geschreven door: Ronald

LikeJeWijk
14/05/2020