Skip to content

Noodverordening in Hillesluis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en onze bevolking te beschermen heeft onze overheid diverse maatregelen genomen.

Deze maatregelen zijn helder:

– Blijf zoveel mogelijk thuis;
– Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter).
– Geen sociale activiteiten en samenkomsten van groepen mensen.

Wij spraken Gülay Koster-Çaǧlıoǧlu over hoe deze maatregelen worden gehandhaafd in Hillesluis. Zij is als operationeel expert wijkagent verantwoordelijk voor het gebied Hillesluis. Haar werk bestaat grotendeels uit contact met mensen; denk aan overleggen met gemeente, jeugdwerkers en de handhaving. Daarbij stuurt zij de wijkagenten van dit gebied aan.

“De eerste weken dat de nieuwe maatregelen van kracht waren, hebben we veel gewaarschuwd, voorlichting gegeven en mensen aangesproken. Het leek er even op dat met name jongeren de ernst van de situatie nog niet goed oppikten. Maar de laatste twee weken merken we dat het redelijk goed gaat. Natuurlijk is de situatie nog niet perfect, maar wij merken dat in Hillesluis over het algemeen iedereen heel goed aanspreekbaar is, en echt meewerkt.”

“We hebben in het begin wel mensen bekeurd die echt niet wilden luisteren. Dat vind ik echt niet leuk. Het liefst schrijf ik helemaal geen boetes uit. Maar als iemand meermalen is gewaarschuwd, dan moeten we wel. Het zijn de regels.”

“ Het is nu de tijd van de Ramadan, en dit jaar vraagt het van veel mensen veel aanpassingen. Men kan na het verbreken van het vasten bijvoorbeeld niet meer naar de moskee, of naar familie. Het is mooi om te zien hoe de bewoners van Hillesluis zich aan de nieuwe situatie aanpassen. Dan ben ik wel trots op onze wijk, hoor!”

“De kracht van Hillesluis zit hem in de samenwerking. Van ons als politie met de verschillende partners, maar zeker ook met bijvoorbeeld de jongeren. Het is geen eenrichtingsverkeer. Wij komen veel met de jongeren in gesprek, en dan zie je dat een boodschap aankomt, maar dat wij ook dingen horen van hen waar wij wat mee kunnen. Er is over het algemeen wederzijds respect. Ik heb tijdens mijn diensten echt leuke gesprekken met de jongeren in de wijk!”

“Ik ben ook trots op hoe de partners in Hillesluis samenwerken. JOZ en Humanitas, Handhaving en wij als wijkagenten zijn allemaal nog steeds fysiek in de wijk te vinden. De lijnen zijn kort, dus we kunnen elkaar ondersteunen. En dat doen we ook graag. Nu de maatregelen voor bijvoorbeeld buiten sporten voor kinderen en jongeren wat versoepeld zijn, zie ik dat dit in de wijk actief wordt opgepakt. Door sportaanbieders zoals bijvoorbeeld Abdel-Kwan, maar zeker ook door jongerenwerk en de gemeente. Men is hard bezig om leuke activiteiten te organiseren. Wij als wijkagenten werken daar natuurlijk ook graag aan mee.”

“Voor de komende tijd hoop ik dat de mensen in Hillesluis zich aan de regels blijven houden, en elkaar op een positieve manier blijven benaderen. Help elkaar om de wijk veilig, leefbaar en een thuis te laten zijn. Dat zie ik het liefst.”Geschreven door: Ronald

LikeJeWijk
14/05/2020