Oog voor Elkaar

Bij het uitkomen van de vorige wijkkrant was de Corona crisis net begonnen, en waren we bezig om er met elkaar doorheen te komen. Nu lopen we risico’s op een tweede golf en zijn er vanuit de overheid diverse extra maatregelen ingezet om ons te beschermen. Want dat is het vooral, bescherming voor onszelf en onze naasten.

Veel zaken hebben we niet in de hand. Maar ons eigen gedrag kunnen we zelf bepalen: De maatregelen van de overheid volgen, aandacht voor onze naasten en hopen dat we er met z’n allen goed doorheen komen. Dat is wat de corona crisis van ons vraagt. Niet altijd makkelijk maar wel nodig.

 In de wijk zijn deze maatregelen voelbaar, meer mensen werken thuis, instanties zijn soms gesloten. Het is daarom belangrijk om oog te hebben voor uw naasten, uw buren en bij zorgen of misstanden aan de bel te trekken. Want de politie, gemeente en anderen zijn altijd wel bereikbaar. Laten we omkijken naar elkaar, nu meer dan ooit.

 

Wil je meer doen? Download dan het buurtbriefje.

Je kunt kwetsbare mensen, senioren of anderen met het buurtbriefje laten weten dat je er voor hen bent wanneer nodig. Om een boodschapje te doen, de hond uit te laten of voor een gesprekje. Oog voor anderen in de buurt is zeer waardevol, jouw aandacht kan een groot verschil maken. 

Het buurtbriefje vind je hier: https://www.likejewijk.nl/buurtbriefje/


Dit artikel verscheen ook in de wijkkrant ‘Schoon’ van Hillesluis 2020. 

Gepubliceerd in: