RET nieuwe dienstregeling

Vanaf zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling van de RET van start. Er veranderd veel, dus voordat je op pad gaat, kijk even hoe laat ‘ie’ gaat!
Buslijn 66:
Doordeweeks na 22:00 rijdt deze lijn minder vaak, namelijk twee keer per uur.
Buslijn 75 – NIEUW:
Deze nieuwe buslijn zorgt voor een directe busverbinding tussen Zuidplein, Stadion Feyenoord en Kralingse Zoom. De bus rijdt op werkdagen twee keer per uur tussen 7:00 en 19:00.
Buslijn 77:
Rijdt minder vaak tussen Zuidplein en Rijnhaven: doordeweeks overdag, op zaterdagmiddag en in de vakantiedienst twee keer per uur en ’s avonds één keer per uur. De eerste rit op zaterdag is om ca. 9:00 en op zondag om ca. 10:00. Reizigers kunnen ook gebruik maken van buslijnen 66 en 75 en metrolijnen D en E.
Metro
De avonddienstregeling van verschillende metro-, tram- en buslijnen is aangepast, zodat er een betere aansluiting ontstaat en het reizen ’s avonds makkelijker wordt. Bij vertrek om 0:00 vanaf Rotterdam Centraal met de metro, tram of bus, komt de reiziger (ook met overstappen) thuis, door betere aansluitingen van metro naar tram/bus en van tram naar bus.
Maar ook in de ochtend zijn er veranderingen. De eerste rit van metrolijn E richting Den Haag Centraal rijdt vanaf Slinge in plaats van vanaf Rotterdam Centraal. Reizigers vanuit Rotterdam Zuid en Centrum zijn dan rond 5:55 in Den Haag. De eerste rit van metrolijn D vanaf Slinge naar Rotterdam Centrum is vervroegd en vertrekt om 5:09. Reizigers zijn dan om 5:22 op Rotterdam Centraal.Tussen 8:30 en 9:00 uur rijdt metrolijn D minder vaak (iedere tien minuten) tussen Slinge en De Akkers. Na 18:35 vertrekt metrolijn D vanaf De Akkers naar Rotterdam Centraal ieder kwartier in plaats van iedere 10 minuten.
Gepubliceerd in: ,