Samen voor een Schoon Hillesluis

De wijk schoonhouden, dat doen we met elkaar. De gemeente, ondernemers en bewoners dragen allen hun steentje bij om de wijk nog fijner te maken. 

Onze reporters gingen de straat op, en vroegen een aantal wijkbewoners naar hun mening en tips.

 

Wie bent u?

Mijn naam is Solimon,

 

Woont u in Hillesluis? 

Ik woon mijn hele leven al op Rotterdam-Zuid, maar woon nu pas een jaar in Hillesluis

 

Heeft u veel last van vuil op straat? 

Ja het is echt een doorn in het oog. Vooral als mensen hun vuilniszakken gewoon ergens neerzetten. Want die zakken worden opengemaakt door meeuwen, en hier komen dan weer de ratten op af.

 

Wat doet u om het tegen te gaan?

Ik heb veel contact met de gemeente over dit probleem. En vertel ook aan mijn buren dat zij het moeten melden als er ergens straatvuil ligt. Want mijn buren vervuilen de straat niet, maar het zijn vooral voorbijgangers die gewoon dingen op de straat gooien. En zo zien andere mensen dat het vies is en denken zij “Oh ja dan kan ik het ook op de straat gooien”

 

Heeft u tips? 

Praat met je buren erover, zodat iedereen zich bewust wordt van de gevolgen van dit straatvuil. En kijk ook kritisch naar jezelf, want een beter milieu begint bij jezelf

 

 

Wie bent u?

Ik ben Henk

 

Woont u in Hillesluis? 

Ik woon in Bloemhof, maar ben dagelijks in Hillesluis

 

Heeft u veel last van vuil op straat? 

Ja ik heb er veel last van, niet normaal, en het is echt niet nodig. Mensen gooien gewoon zakken op de grond, en er wordt ook veel brood op straat gegooid wat weer zorgt voor overlast van ongedierte. En de laatste tijd zie ik ook veel vloeren (laminaat en vloerbedekking, red.) naast de bakken liggen, wil iedereen een nieuwe vloer ofzo?

 

Wat doet u om het tegen te gaan?

Vuilnis wat ik op straat zie, pak ik op en gooi ik weg, en als ik een vuilniszak naast de bak zie staan, gooi ik hem er even in,  is een kleine moeite.

 

Heeft u tips? 

Bij pleintjes in de wijk zou men een soort van centraal punt moeten maken om afval te scheiden. Zodat er hier toezicht is op wat mensen waar weggooien. En dan ligt al het eten ook op een plek. Zo is het makkelijker om op te halen voor de ophaaldiensten, en zal er minder ongedierte aan de vuilniszakken knagen. 

 

Heeft u nou ook tips om de wijk beter schoon te houden? Laat het ons dan weten! Jouw gouden tip (met leuke foto) kun je eenvoudig inzenden naar: https://www.likejewijk.nl/hillesluis/berichten/

En wie weet laten we uw tip aan de wijk zien op ons Wijkplatform!

Dit artikel verscheen ook in de wijkkrant ‘Shoon’ van Hillesluis 2020.