Vanuit wijkstudio Hillesluis: (spelend) leren over water in de Sportspeeltuin.

Loran-Koster

“Hoi, mijn naam is Loran Koster, ik ben 22 jaar en student Watermanagement aan Hogeschool Rotterdam. Misschien heb je me al zien rondlopen, ik ben namelijk in april begonnen met afstuderen in de wijkstudio Hillesluis (bij EMI op Zuid).

Wat ga ik in de wijk doen? Bij de studie Watermanagement leren we veel over hoe belangrijk water is, zeker voor een land als Nederland. Grote delen van ons land ligt onder het niveau van de zee, ’s zomerse dagen worden onverdraagzaam warm en regenbuien worden steeds korter en heviger. Het weer hier in Nederland lijkt wel tropisch te worden!

Dit zijn allemaal ontwikkelingen waarover we bij Watermanagement leren. Ik ben in Hillesluis om deze kennis te delen in de “Sportspeeltuin Hillesluis”. Hier ga ik elke dinsdag en donderdag iets doen dat te maken heeft met interessante waterproblemen, we gaan meten, onderzoeken en observeren welke problemen er zijn en welke oplossingen je daarvoor kunt gebruiken.

Uiteindelijk gaan we zelfs iets bouwen, een speelobject of speeltoestel waarmee kinderen in de speeltuin kunnen leren over water, ook als ik er zelf niet bij ben! Ik hoop jullie tegen te komen in de Sportspeeltuin Hillesluis!”

Bedankt voor je inzending Loran!Geschreven door: Loran

EMI op Zuid (Hogeschool Rotterdam)
01/07/2021