Werkzaamheden Polderlaan Fase 2

Vanaf 20 augustus t/m half november gaat de gemeente Rotterdam aan de slag met fase 2 van de herinrichting en rioolvervanging van de Polderlaan. De werkzaamheden zijn half juni 2020 klaar en tot die tijd zal de Polderlaan afgesloten zijn voor verkeer. RET Buslijnen 66 en 77 rijden een gewijzigde route (tijdelijke haltes op de Hillevliet en Putselaan). Check www.ret.nl/omleidingen

Doorgaand verkeer kan omrijden vanaf de Lange Hilleweg via de Hillevliet, Putselaan en Hilledijk. Vanaf de Beijerlandselaan via de Hilledijk, Putselaan en Hillevliet.

Vanaf 4 september tot en met half november 2019 werken zij op de Polderlaan vanaf de kruising Hillevliet tot en met de kruising Noordpolderstraat – Schildstraat (fase 2 op de plattegrond op de achterzijde). In de week van 20 augustus starten wel al enkele voorbereidende werkzaamheden.

De gemeente vervangt het riool en de huisaansluitingen tot aan de gevel en leggen een apart regenwaterriool aan. De bomen, het groen en de bestrating worden vernieuwd. Zij doen dit in delen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Bereikbaarheid in fase 2
Tot en met half november is de Polderlaan vanaf de kruising met de Hillevliet tot en met de Noordpolderstraat – Schildstraat afgesloten (ter hoogte van Polderlaan huisnummer 65). Er komen tijdelijke doorsteken op de Polderlaan en Hillevliet om deze bereikbaar te houden voor bewoners en scholen.

LET OP!: FIETSEN
Het gedeelte van de Hillevliet tussen de Beijerlandselaan en de Polderlaan is in fase 2 alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Volg de borden voor de omleiding.

Verwijderen fietsen middenberm Polderlaan
Wil je fietsen en andere objecten die aan de fietsnietjes, bomen, kunstwerken en lantarenpalen zijn vastgemaakt weghalen?

Fietsen die niet op tijd zijn weggehaald worden in een depot naast de bouwkeet aan het begin van de Polderlaan geplaatst. Je kan jouw fiets daar ophalen. (zie: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/fietspunt/)

Parkeren
Parkeren is verboden op de Polderlaan, parkeer in de omliggende straten. De rijplaten in de opgebroken straten zijn alleen bedoelt voor hulpverleners (brandweer, politie, ambulance). 


Heb je een invalidenparkeerplaats? Neem dan contact op met de gemeente Rotterdam. Zij zetten de paal met het kenteken dan op een plek zo dicht mogelijk bij de bestaande parkeerplaats.

———-

Voor meer informatie, vragen of klachten kunt u op contact opnemen met de heer Jan van Vlaardingen of de heer Hans Konings van het Ingenieursbureau gemeente Rotterdam. Per mail of telefonisch bereikbaar op werkdagen van 07.30 uur tot 16.00 uur via j.vanvlaardingen@rotterdam.nl / 06-51589600
j.konings@rotterdam.nl / 06-10560458

Meer informatie over de werkzaamheden en afsluitingen is te vinden opwww.rotterdam.nl/polderlaan of www.rotterdamonderweg.nl