Crisiscatering van Hotspot Hutspot

hotspot-hutspot

Aan het begin van de corona crisis hebben we er al over geschreven, maar omdat we vinden dat ze zulk fantastisch werk doen, juist nu tijdens de crisis willen we er graag weer wat extra aandacht aan schenken.

Hotspot Hutspot. Bij hen gaat het om goed eten en de wijk verbinden. Want iedereen heeft recht op een goede maaltijd. En daarbij ook een praatje. Het gevoel mens te zijn en er toe doen.
Dit zeggen ze er zelf over op de site: 

Goed eten voor iedereen! Dat is het motto van hotspot hutspot. Via onze hotspots versterken we de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen. We zetten voedsel in om mensen te activeren en verbinden. Van teelt in buurtmoestuinen, en het samen met kinderen bereiden van goede maaltijden van restaurantkwaliteit, tot het aanbieden van deze maaltijden tegen een toegankelijke prijs in onze wijkrestaurants.”

Toen de corona crisis uitbrak, zijn ze over gegaan op crisis catering, waarbij ze maaltijden bij mensen thuis brengen. Niet alleen om er voor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen toch gewoon nog een goede maaltijd kregen, maar ook om de eenzaamheid tegen te gaan die zo nijpend is geworden. Zo hebben ze sinds die tijd al 17.000 maaltijden rond gebracht. Zeventienduizend! Wat een absolute helden!

Helaas hebben we wel te horen gekregen dat ze helaas Lombardijen moeten verlaten. Dit is natuurlijk met groot pijn in hun hart, maar gelukkig gaan ze wel keihard door in Krootwijk. 

Wil je meer lezen? Klik dan HIER en als je zelf hulp nodig hebt of iemand kent die wel wat hulp kan gebruiken, klik dan HIER

 

Geplaatst in: , ,