De samenwerkende gezondheidswerkers van de Dantestraat

In de Dantestraat zit het gezondheidscentrum Dante. Huisartspraktijk Bijl, apotheek Dante, de fysiotherapeuten van Dante Fysio, de tandarts van Dante Tanden: het zijn letterlijk buren van elkaar die in het belang van de patiënt elkaar regelmatig raadplegen.

De apotheek is onlangs een pand opgeschoven en zit nu nog dichter bij de huisarts en de fysiotherapeut. Apotheker Ziya Altug: ‘We kunnen binnendoor bij de huisarts langs. Dan kijken we bijvoorbeeld of de medicatie goed past bij de patiënt. We werken nu ook met een farmadiëtiste. Dat is een schakel tussen de huisarts en de apotheek, waarbij leefstijl, voeding en medicatie met elkaar worden vergeleken’. Over schakel gesproken, de farmadiëtiste is zowel apothekersassistente als diëtiste.

Ook fysiotherapeut Machiel Mallee is een kei in samenwerken: ‘Door een goede afstemming kunnen we zonder tijd te verliezen de juiste zorg op de juiste plek aanbieden.’ Elk van de deskundigen aan de Dantestraat heeft daarnaast weer z’n eigen connecties. Zo werkt de fysiotherapeut ook samen met een podotherapeut, een verloskundige en een kinderfysiotherapeut. Mallee: ‘We bieden nu ook revalidatie voor coronapatiënten aan.’
De apotheek is vanaf 1 september langer open.

(Eerder verschenen in Nieuwsbrief Lombardijen augustus 2020)Geschreven door: Z Altug

Dante Apotheek
01/09/2020