Diamanten Bruiloft

Diamanten Bruiloft in Lombardijen!

Precies 60 jaar geleden gaven meneer en mevrouw Hitzert om 11.20 precies elkaar het ja-woord . Vandaag vierden zij dit met gebak, en reporter Otto van Like je Wijk mocht daarbij zijn.

Vandaag zijn niemand minder dan Elly (82) en Teun Hitzert (86) 60 jaar getrouwd!
In 1958 vond Teun het tijd om te verloven, en vroeg hij Elly ten huwelijk. Op dat moment was de verloving al vele malen uitgesteld doordat Teun op de vaart werkte.

Teun begon als Ketelbinkie en werd later matroos. Hij heeft naar eigen zeggen de hele wereld gezien, en voer onder andere op de SS Grote Beer en later op de Veendam van de Holland Amerika Lijn. Elly heeft jarenlang met plezier in een grote stoffenwinkel gewerkt op de Lijnbaan.

Samen delen ze een grote passie voor bloemen en planten, hun balkon staat er dan ook vol mee.
Ze doen nog alles samen en genieten volop van elkaar, zijn Feyenoorders in hart en nieren, en zijn heel vaak in het stadion geweest.
Elly kocht vroeger altijd de kaartjes aan de Oranjeboomstraat voor twee gulden vijftig. Dan zat je in het stadion onder de klok.

Verder zijn ze altijd heel actief geweest en hebben zich ingezet voor de FNV, de cliëntenraad van Laurens Thuiszorg en de Landelijke Volkstuin Vereniging.
Teun is voorzitter geweest bij Volkstuin vereniging V.T.V Oldengaarde. Als dank voor zijn vele inzet is Teun 5 jaar geleden geridded in de Orde van Oranje Nassau.

Hun eerste huisje was in de wijk Feyenoord waar ook dochter Yvonne is geboren. Yvonne trouwde later met Hans en samen kregen zij een zoon Niels. Het eerste kleinkind van Elly en Teun.
Na vele mooie jaren in Feyenoord, verhuisden allen naar IJsselmonde, eerst in 1971 naar de Tamerdijk en 3 jaar geleden naar de Zonnetrap in Lombardijen.

Wij wensen mevrouw en meneer Hitzert nog vele mooie jaren samen!Geschreven door: Otto

11/06/2019

Geplaatst in: ,