Jaarlijkse wedstrijd: Mooiste tuin / balkon van Lombardijen

groenbalkon

Vorig jaar werd door het Huurdersplatform Lombardijen de eerste tuintjeswedstrijd uitgezet onder de huurders van Havensteder. Om zo veel mogelijk huurders te bereiken komt er een 2e categorie bij: het balkon!
Een verzorgde buitenruimte is niet alleen een upgrade voor uw omgeving maar met de inzet van groen – en door het deels verwijderen van tuintegels – ontstaat er koelte in de warme maanden. Bovendien zakt het regenwater na een hoosbui beter weg in de grond. Bijkomend voordeel is dat er met méér groen ook méér natuurlijke vijanden op eventueel bladluis afkomen. Denk aan vogels en lieveheersbeestjes. Geen gevaarlijk gif meer nodig! Ook een balkon kan flink hitte vasthouden, maar als er lekker wat groen staat en hangt geeft dat schaduw en koelte. Heerlijk toch!

Vindt u uw tuin of balkon een dikke pluim waard? Is het u gelukt om een groene en mooie plek te creëren die u met gepaste trots wil laten jureren door ons? Of kunt u anderen inspireren en bemoedigen om er zelf ook iets moois van te maken? Bent u groots op uw werk met een kleine beurs?
Geef u dan op!

Stuur een mail naar info@hplombardijen.nl en vermeld het volgende: tuin OF balkon, naam, adres, telefoonnummer. Geef ook aan of uw tuin of balkon vanaf de openbare weg te beoordelen is. Zo niet, dan moeten we even een afspraak tot bezichtiging maken (duurt max 5 minuten).

Binnenkort gaat de vernieuwde internetsite van HPL van start, daar kunt u straks ook de wedstrijd terugvinden. We geven het via LikeJeWijk door zodra de site vernieuwd is!

In de week van 5 tot 9 juli gaat de jury van HPL rond om de tuinen en balkons te beoordelen. De winnaars van beide categorieën worden in de week daarna bekend gemaakt. Uw aanmelding moet uiterlijk vrijdag 3 juli binnen zijn.
Let op: bij HPL kunt u (als huurder van Havensteder) helemaal gratis tuingereedschap lenen. U kunt elke dinsdagmiddag en donderdagmiddag terecht tussen 13 en 16 uur, aan de Pirandellostraat 43. Neem wel even een identiteitsbewijs mee.

Succes met de voorbereidingen en tot binnenkort!Geschreven door: Astrid

HPL
10/06/2021