Maatwerkadvies voor Jack en Edith

Wat doe je als je een hoge energierekening hebt én maar niet weet hoe je dit kunt aanpakken? Juist, dan ga je naar de Duurzaamheidswinkel!

Via Like je Wijk zagen Jack en Edith een bericht voorbij komen over dat je bij de Duurzaamheidswinkel gratis en onafhankelijk advies kunt krijgen. Zij gingen dus snel langs voor een adviesgesprek. Eenmaal in de Duurzaamheidswinkel aangekomen spraken zij met adviseur Jerry en gaven hem aan maar niet te begrijpen waarom het energieverbruik bij hun thuis zo hoog is. En ook wilden zij graag wat advies bij het zoeken naar een geschikt bedrijf voor zonnepanelen. In de winkel liet Jerry verschillende producten en oplossingen zien. Ook bood hij aan om op huisbezoek te komen voor een maatwerkadvies.

Tijdens het huisbezoek van Jerry gaf hij Jack en Edith een korte toelichting over hoe de energierekening tot stand komt, Dit is vooral een combinatie van: hoeveelheid isolatie, type installaties, apparatuur en gedrag. Als eerst gaf Jerry wat tips over het aanpakken van het hoge stroomverbruik. Zo stond er nog een oude vriezer die meer energie verbruikt dan een zonnepaneel in een jaar opwekt. Een ander aandachtspunt waren de apparaten rondom de televisie die ook nog veel stroom verbruiken als ze ‘uit’ staan. Jerry gaf als tip dat deze apparaten met een slimme stekker gemakkelijk in één keer aan en uit te zetten zijn. Ook als je van huis weg bent.

Jerry bekeek ook de kruipruimte. Wat bleek, de isolatie (piepschuim) aan de onderzijde van de vloer was maar 2,5 centimeter dik. Veel warmte van de vloerverwarming gaat dus verloren richting de kruipruimte. Jack en Edith stoken dus voor de ratten! Maar gelukkig zijn er goede manieren om de vloer extra te isoleren.

Na het bezoek stuurde Jerry per e-mail een advies met wat huiswerk voor Jack en Edith. Zij mogen aan de slag om van alle apparaten inzichtelijk te krijgen hoeveel energie ze verbruiken. Dat wordt dus een leuke speurtocht. Ook kunnen Jack en Edith nu aan de slag met het aanvragen van offertes voor het isoleren van de vloer en de spouwmuur én voor zonnepanelen op het dak. Als de offertes binnen zijn dan kijkt Jerry graag mee om te beoordelen of de prijs en kwaliteit in orde zijn.

Wil jij nou ook een adviesgesprek? Kom dan snel een keer langs in de Duurzaamheidswinkel! Bekijk het via deze link.

Of schrijf je in via het inschrijfformulier via deze link.Geschreven door: Jerry

Duurzaamheidswinkel
05/07/2021