Vanaf 15 oktober |Safety-Safe op Dantestraat

Beeld HLN.be

Vanaf 15 oktober hangt er op proef een Safety-safe in de Dantestraat. De Safety-safe is een snelheidsmeter die niet bestraft, maar beloont. Houdt iemand zich in de straat aan de maximumsnelheid? Dan komt er dankzij de Safety-safe geld in een digitale spaarpot. De bewoners kiezen zelf aan welk doel in de wijk het geld wordt besteed.

Waarom een Safety-safe?
In de Dantestraat zijn klachten over hardrijden. Met de Safety-safe onderzoeken we of automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden als zij ervoor beloond worden. In andere gemeenten waren er dankzij de Safety-safe gemiddeld 25% minder hardrijders. Ook onderzoeken we het effect op de verkeersveiligheid. De Safety-safe hangt tot 15 november
2020 in de Dantestraat.


Wat merkt u er zelf van?
Woont u de Dantestraat of de directe omgeving in deze buurt en heeft u een auto? Voor u en uw bezoek verandert er tijdens dit verkeersexperiment niets. Wij meten alleen de snelheid.

Op de plattegrond hieronder ziet u in het groen het straatdeel waar de Safety-safe de snelheid meet.

Aanmelden digitale informatieavond

Wilt u meer weten over de Safety-safe? En heeft u ideeën voor het inzetten van het gespaarde bedrag in uw wijk? Doe dan mee met de digitale informatieavond. Die is op 6 en op 8 oktober tussen 19.00 en 20.00. U kunt zich aanmelden via Verkeersveiligheid@rotterdam.nl. Wilt u in het onderwerp van de mail “Safety-safe” zetten? Zet in de mail op welke datum u meedoet. Zet ook uw adres en telefoonnummer erbij. Daarna ontvangt u van ons de link en tips voor de digitale bijeenkomst.

Uw ideeën zijn welkom

Kunt u niet bij de digitale bijeenkomst zijn, maar heeft u wel ideeën voor het doel in uw wijk? E-mail uw idee dan voor 5 oktober naar Verkeersveiligheid@rotterdam.nl. Dan verwerken wij uw voorstel.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u een e-mail sturen naar Verkeersveiligheid@rotterdam.nl.