Skip to content

Goede ideeën gezocht in Pendrecht

Heb je een goed idee voor Pendrecht en wil je dit samen met je buren uitvoeren? t de ‘Gereedschapskist Bewonersinitiatief’ is een initiatief aanvragen zo gepiept! Met  de Gereedschapskist Bewonersinitiatief is een initiatief aanvragen zo gepiept!

De Gereedschapskist Bewonersinitiatief bestaat uit 8 stappen en doorloopt de verschillende stappen van een bewonersinitiatief. Van idee, tot plan. Van het indienen tot de uitvoering. Zo kun je makkelijk en een succesvol bewonersinitiatief aanvragen.

8 stappen op een rijtje:

 1. Idee
  Hier vind je ideeën van andere Rotterdammers die met succes een bijdrage hebben aangevraagd voor hun bewonersinitiatief.
 2. Verkenning idee:
  Je hebt een idee voor je buurt. Maar heeft het ook kans van slagen, hoe scherp je het idee verder aan? Voldoet het aan de spelregels van de gemeente?
 3. Invullen aanvraag
  Hier vind je het formulier om een bijdrage aan te vragen voor je bewonersinitiatief en allerlei tips en voorbeelden voor tijdens het invullen.
 4. Indienen aanvraag
  Het ingevulde formulier stuur of mail je naar Opzoomer Mee: bewonersidee@opzoomermee.nl Langsbrengen mag natuurlijk ook!
  Het besluit
  De knoop is doorgehakt! Er is een besluit genomen over je aanvraag. Een kleine week later ontvang je per e-mail officieel bericht van de gemeente. 
 5. Uitwerken idee
  Nu de financiën rond zijn, kun je eindelijk aan de slag om je idee uit te voeren. Het goed uitwerken van je idee zorgt voor  een succesvolle uitvoering. Hierbij kun je denken aan een draaiboek, informeren of vergunningen.
 6. Klaar voor de start
  Dan is het eindelijk zo ver! De buurtinitiatief kan beginnen. Nog een tip voor de valreep: zorg dat de bezoekers zich welkom voelen.
 7. Verantwoording
  Je initiatief is klaar en uitgevoerd. Er zijn nog een aantal dingen die je moet doen. Een financieel overzicht, insturen van verantwoording en terugsturen van resterend geld.
 8. Verantwoording
  Je initiatief is klaar en uitgevoerd. Er zijn nog een aantal dingen die je moet doen. Een financieel overzicht, insturen van verantwoording en terugsturen van resterend geld.

Wil je meer informatie over de Gereedschapskist Bewonersinitiatief? Neem een kijkje in de digitale gereedschapskist, klik hier.

Geplaats in: , [epvc_views]