Afgelopen voorjaar is de collecteweek geannuleerd. Nu gaat de Hartstichting, Longfonds en ReumaNederland aankomende week met één gezamenlijke collectebus de deuren langs.  Door samen te werken hopen ze alsnog genoeg geld op te halen die ze in het voorjaar hebben gemist.

De collectieve collectie mag gerust een unieke samenwerking genoemd worden. Vanwege de lockdown was ReumaNederland de eerste stichting die de collecteweek moest stopzetten. In de maanden die volgden, moesten ook andere goede doelen stoppen, waaronder de Hartstichting en Longfonds. Meestal halen 40.000 vrijwilligers zo’n 2,5 tot 3 miljoen euro op. Dit hebben ze allemaal gemist vanwege de corona. De goede doelen draaien op donaties en door de afgelaste collecteweken is het verlies in de praktijk nauwelijks in te halen.

Eigenlijk is er maar één geschikte inhaalperiode: de herfstvakantie. ReumaNederland dacht er even over na om die week voor zichzelf te houden, maar dat voelde niet goed. Vervolgens stelden ze voor om samen met de Hartstichting, Longfonds en andere betrokken goede doelen geld in te zamelen. Nu lopen duizenden vrijwilligers van drie organisaties tijden de twee weken van de herfstvakantie met één collectebus. De opbrengt wordt verdeeld over de drie goede doelen.

 

Heb jij ook leuke foto’s of nieuwtjes voor de wijk? Stuur het dan op via de ‘Like Je Wijk’ website.