Heimachines vertrokken uit de Papendrechtstraat

maart13

Voor de nieuwbouw in en om de Papendrechtstraat zitten alle palen in de grond, de heimachines zijn weg. Het heien is snel gegaan want in ongeveer anderhalve week tijd zijn voor zes nieuwbouwblokken de palen geslagen. De meeste blokken komen op ongeveer dezelfde plek als de afgebroken huizen, alleen aan de kant van de Middelharnisstraat wordt het anders. Als de nieuwe woningen klaar zijn wordt ook de buitenruimte opnieuw ingericht, het centrale speelplein blijft maar krijgt een meer groen karakter. Bij de gerenoveerde eengezinswoningen liggen tijdelijke voetpaden zodat de bewoners niet meer door het zand hoeven te lopen om bij hun huis te komen.

Het blijft vreemd om door de straat te lopen die bijna onherkenbaar is geworden, vooral omdat de Papendrechtstraat meer dan 50 jaar in aanzien bijna niet veranderd is. Bijzonder zijn ook de doorkijkjes die er tijdelijk zijn, vanuit de straat kan je de huizen aan de Geertruidenbergstraat en de Dirkslandhof zien. Ook de Open Hofkerk is in volle omvang zichtbaar, dat is pas mogelijk geworden na de afbraak van de galerijflat aan de Middelharnisstraat.

Deze ingreep staat ook de Halsterenstraat te wachten, volgens planning begint de sloop daar over twee maanden. De gevelsteen in de zijgevel van Tiengemetensingel 2A blijft behouden maar het is nog niet bekend wat er mee gaat gebeuren, ik heb Woonstad Rotterdam de suggestie gedaan om de steen op te nemen in de nieuwbouw.Geschreven door: Mario

13/03/2021

Geplaats in: , [epvc_views]