Het verkiezingsbord op de Slinge

februari20

Op de Slinge, ongeveer ter hoogte van de Pendrecht-bank, staat het verkiezingsbord met daarop de affiches van de politieke partijen te zien die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Voor de stembusganger wordt de keuze wel erg moeilijk want er doen maar liefst 31 partijen mee.

Dit model verkiezingsbord is sinds 2018 in gebruik en vervangt het vroegere houten bord waar de politieke partijen hun posters op konden plakken.
In Pendrecht stond dat bord een stukje verderop en wel achter de plek waar in de zomer de viskraam van Toon Hoek staat. Op het huidige bord zijn de affiches voorgedrukt zodat het over elkaar heen plakken van affiches tot het verleden behoort, bovendien zijn alle affiches even groot.

De politieke partijen gebruiken ook lantaarnpalen om hun affiches aan op te hangen, in Pendrecht is dat al te zien op Plein 1953. De sandwichborden worden gedoogd onder voorwaarde dat de verkeersveiligheid niet in het geding is en de borden na afloop van de verkiezingen weer worden weggehaald.Geschreven door: Mario

20/02/2021

Geplaats in: [epvc_views]