Skip to content

Hou je pinpas voor jezelf!

Hou je pinpas voor jezelf! Afgelopen week hebben criminelen een aantal keren toegeslagen bij de geldautomaat aan de Slinge. Ze maken misbruik van hulpvaardige voorbijgangers.

Hoe werkt het? De criminelen vragen bij de pinautomaat om hulp, want pinnen lukt niet. Ze bieden aan om via een Tikkie €1000 over te maken aan de rekening van hun redder in nood. Zodra dit geld erop staat, trekt de helper €990,- cash uit de muur en overhandigt dat. Het tientje mag de reddende engel houden, als dank voor de geboden hulp.

Het resultaat: de criminelen hebben hun cash op zak, degene die helpt is géén geld kwijt maar trekt toch aan het kortste eind want je neemt deel aan witwaspraktijken. En dat blijft niet ongemerkt bij banken en bij de politie.

Bent je ook slachtoffer geworden van deze slinkse truc? Of signaleer je verdachte praktijken rondom een pinautomaat? Doe er niet aan mee! Ga niet in op hulpvragen bij de pinautomaat en hou je pinpas voor jezelf!

Heb je iets gezien of heb je meer informatie? Meld dit via 0900-8844 of bij de wijkagent. #Houjepinpasvoorjezelf.Geschreven door: Lotte

03/07/2019

Geplaats in: , [epvc_views]