Koningin Maxima opent theater Zuidplein

Afgelopen woensdag heeft koningin Maxima het Theater Zuidplein geopend. Zij werd ontvangen door burgemeester Aboutaleb met aan zijn zijde de commisaris van de Koning Jaap Smit. Om klokslag 10:30 arriveerde zij bij het theater om samen over de rode loper met de burgemeester het theater te betreden! Helaas werd er geen lintje geknipt! Daarna kreeg zij een anderhalfuur lang durende rondleiding door het nieuwe theather.

Het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe pand werd in april 2018 gegeven, het toekomstige onderkomen van Theater Zuidplein en o.a. een vestiging van Bibliotheek Rotterdam. Het maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het nieuwe Hart van Zuid!

Binnenkort begint het theaterseizoen, maar liefhebbers kunnen zaterdag 20 september al een kijkje nemen. Hiervoor zijn rondleiding georganiseerd door het pand. Daarvoor moet men zich wel opgeven via de website van het theater.

De vraag aan burgemeester Aboutaleb: wat vond koninging Maxima van het theater? Hij antwoorden kort en bondig! Zij was onder de indruk! Zuid heeft er dus een prachtig theater bij die aan de buitenkant al bezienswaardig is qua architectuur!

Bedankt voor je leuke inzending Ruud!Geschreven door: Ruud

16/09/2020