Maandelijkse test luchtalarm

Wanneer wordt de sirene getest?

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies wordt de sirene getest. Het signaal duurt onafgebroken 1 minuut en 26 seconden. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

Sirene gaat meerdere malen bij alarm

Als u de sirene meerdere malen achter elkaar hoort, is er sprake van alarm. Er is dan zeker iets aan de hand. Het kan ook zijn dat u op een andere manier wordt gewaarschuwd, bijvoorbeeld door een rondrijdende geluidswagen. Volg dan de instructies op van de aanwezige autoriteiten.

Noodzaak testen sirene

De gemeenten testen de sirenes om:

– na te gaan of de apparatuur nog allemaal goed werkt;

– er zeker van te zijn dat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval.

Sirene gaat op een ander tijdstip

Gaat de sirene op een ander moment? Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan op de regionale rampenzender.

Sirene in de buurt

Er staan zo’n 3.800 sirenes door heel Nederland. De lokale overheid bedient de sirenes. De sirene bij u in de buurt gaat alleen als u ergens voor gewaarschuwd moet worden.

𝐇𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐫𝐞𝐧𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐡𝐨𝐨𝐫𝐝?

Klachten, over het niet horen van de sirene of anderszins kunnen worden ingediend bij de Brandweer Rotterdam-Rijnmond afdeling Voorlichting (010 – 44 68 977).

Over NL-Alert

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.

Wanneer wordt NL-Alert ingezet?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. NL-Alert wordt niet ingezet om goederen of diensten te promoten of te verkopen. Lees hier ervaringen van Nederlanders die een NL-Alert ontvingen in verschillende noodsituaties.

Wat staat er in een NL-Alert bericht?

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen daarbij. Meer weten? Ga naar https://bit.ly/3rXVWCv en controleer de instellingen van je telefoon!

Geplaats in: [epvc_views]