Mario Bosch: Dagburgemeester vanPendrecht  

WhatsApp-Image-2020-11-03-at-10.00.15-1

Op 17 oktober 2004 is Mario Bosch begonnen met een website, waar alles vermeld staat over Pendrecht. Het belangrijkste onderdeel van de website is de weblog. Hij schrijft deze weblog al sinds 2006Eerst schreef hij elke dag op deze blog, maar heeft dit langzaam afgebouwd naar 2 langere berichten op zaterdag en zondag. Na 16 jaar vonden wij van Like je Wijk het wel verdiend om Mario even in het zonnetje te zetten als echte wijkkanjer

 

Pendrecht 

Toen Mario 4 jaar was is hij verhuisd naar Rotterdam, en is er nooit meer weggegaan. Mario is altijd al geïnteresseerd geweest in Pendrecht, door de architectuur in de wijk. Natuurlijk is in de loop van de jaren de wijk veranderd met nieuwe woningen, maar er wordt altijd gebouwd met oog op de historie. Meer over de geschiedenis van Pendrecht kan je lezen op de website van Mario Bosch. 

 

Neutraal en eerlijk 

Mario houdt zijn berichten het liefst zo neutraal mogelijk. Hij heeft geen zin in discussies om zijn berichten, hij brengt het laatste nieuws uit Pendrecht en daar blijft het bij. Soms verwerkt hij natuurlijk wel zijn mening in een artikel, maar daar ontkom je niet aan. 

 

 

Kent iedere stoeptegel in Pendrecht 

“Mario, je kent iedere stoeptegel in Pendrecht”. Deze woorden kreeg Mario een keer te horen, en volgens Mario scheelt het niet veel. Als er iets gebeurt in Pendercht, weet Mario hiervan af. Een uitbouw, een omgevallen lantaarnpaal noem het maar op. Mario heeft ook al verschillende keren rondleidingen gegeven in de wijk aan studenten die geïnteresseerd zijn in architectuur.  

 

Zijpe 

De plek waar deze foto is genomen is in de Zijpe. De Zijpe is het tweede autovrije winkelgebied van Nederland. Een speciale plek dus, niet alleen voor Pendrecht, maar voor heel NederlandOp de achtergrond van de foto zie je de eerste steen die is gelegd in Pendrecht. Nog een reden, waarom deze plek zo bijzonder is voor Pendrecht. Naast de steen hangen ook een aantal slotjes. Het idee is hetzelfde als de liefdesslotjes in Parijs, alleen dan nu om te laten zien dat je in Pendrecht bent geweest. Iedereen kan er een slotje aanhangen, dus waar wacht je nog op! 

Bekijk de webblog van Mario Bosch hier: http://www.mario-bosch.nl/pendrecht-weblog.htm